Nekoliko važnih pravila koja morate znati kod odabira igračaka za pse

123rf.com

PSI se obožavaju igrati, no i tu postoje neka pravila kojih biste se trebali pridržavati.

1. Držite igračke izvan njihovog dohvata

Mislimo, naravno, na one posebnije i one koje će vaš pas dobiti samo kad je u interakciji s vama te ih povezivati s igrom sa svojim vlasnikom. Ostale igračke mu cijelo vrijeme ostavite pored njega.

2. Mijenjajte ih

Psi vole stvari koje su nove. To ne znači da svaki tjedan trebate kupiti novu igračku, nego ih jednostavno mijenjate kad dođe vrijeme za igru i zabavu. Također, brojne igračke možete izraditi i kod kuće. No svaki pas ima onu jednu igračku s kojom se može igrati stalno a da mu ona baš nikad ne dosadi. Nju, naravno, ne dirajte.

3. Različite igračke

Nemojte da sve igračke izgledaju identično. Kupite one različitih veličina, tekstura, boja i zvukova. To je posebno važno u početku, dok ne doznate što vaš pas voli.

4. Igra ne mora uvijek uključivati igračke

Neki psi nisu toliko zainteresirani za igračke pa uvijek imajte u pričuvi neki drugi način lude zabave. Većina pasa voli igre skrivanja pa pokušajte i s tim.

5. Budite kreativni

Svrha igre je da uključite svog psa u neku zdravu aktivnost, koja mu je potrebna da iskoristi svoj mozak i vezu s vama. Nije bitno što radite dokle god je to siguran način zabave za vašeg ljubimca.

Pročitajte više