Nestali magarac pronađen nakon pet godina u krdu jelena

Foto: Instagram/@maxfennell

MAGARAC Diesel, koji je nestao 2019. godine, viđen je u krdu kanadskih jelena u kalifornijskoj divljini, piše HuffPost.

Diesela je krajem ožujka ove godine ugledao lovac Max Fennell, koji je snimku magarca i jelena podijelio na svom Instagramu. Snimka je pregledana više od 2.6 milijuna puta.

"Ovo mi je vjerojatno jedan od najluđih lovačkih izleta do sada. Naišao sam na krdo jelena koje je posvojilo magarca. Ne mogu se prestati čuditi tom prizoru i zapanjen sam jer magarac izgleda sretno i zdravo", napisao je Fennel u svojoj objavi. 

Dieselovi vlasnici, Terrie i Dave Drewry, u nedavnom su intervjuu za CBS Sacramento izjavili da je magarac sa snimke definitivno Diesel. Diesel je nestao tijekom šetnje s njezinim mužem 2019. godine. Magarac je pobjegao nakon što je čuo nešto što ga je uplašilo. Vlasnici su ga tražili tjednima, ali nisu ga uspjeli pronaći sve do sada.

"On živi punim plućima", izjavila je Terrie Drewry. "Sretan je, zdrav je i ovo nam je veliko olakšanje."

Diesel je uspio preživjeti bez ljudi zato što je odrastao kao divlji magarac. Par Drewry udomio ga je putem programa Biroa za upravljanje zemljišnim resursima (Bureau of Land Management), čiji je cilj smanjiti broj konja i magaraca koji lutaju javnim zemljištima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.