Organizirali su čitanje psima, a kada se nitko nije pojavio, internet je reagirao na najbolji mogući način

Foto: Facebook

STING je pas koji je godinama služio za trke. Napokon je "umirovljen" i na mjestu na kojem ga tretiraju kako zaslužuje. Vrlo brzo postao je terapijski pas - njegova je stručnost emocionalna terapija. Radi najviše s djecom i u tome se pokazao kao sjajan učitelj i radnik. Dio njegove dužnosti je i biti slušatelj djeci koja mu čitaju. Jedna knjižnica iz Minnesote organizirala je predivan događaj u koji su uključili Stinga i brojne druge terapijske pse.

No na Stingov dan slušanja nitko nije došao. To je slomilo srce njemu i njegovu odgajatelju koji nije znao što će učiniti. No vrlo je brzo došao na ideju da napiše post na Facebooku. Objasnio je ljudima što se dogodilo, a njihove reakcije bile su divne. Post je podijeljen 100.000 puta, a Sting i njegovi prijatelji psi bukirani su cijeli mjesec.

Cijeli će im mjesec dječica čitati predivne knjige i priče. Mnogi su ljudi ostavili svoje komentare i rekli kako su iskusili takvu terapiju sami ili s djecom te kako je ona vrlo dobra i za pse i za ljude. Divno je vidjeti da korisnici društvenih mreža sudjeluju u nečem dobrom i plemenitom. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više