Pas kojeg su htjeli uspavati nakon napada u Zagrebu prošao zadnji test i čeka obitelj

PAS OTTO, koji je prije tri godine na Ksaveru napao nekoliko ljudi, uspješno je položio test socijalizacije na Bundeku te je spreman za novu obitelj, objavili su na Facebook profilu azila Dumovec.

"Otto je upravo na Bundeku uspješno položio test socijalizacije pri Hrvatskom kinološkom savezu, a prije nekoliko je tjedana u pratnji naše trenerice pasa Marije Ferenček s odličnim uspjehom položio BH/VT test - ispit za psa pratitelja s testom ponašanja i ispit stručnosti za držatelja psa", poručuju iz Dumovca.

Otto je test polagao na mjestu gdje se zbog FloraArta nalazilo mnoštvo ljudi pa i tako dokazao da je potpuno spreman za novu šansu.

Prvi vlasnici ga nisu odgajali na odgovarajući način

"Otto je sada novi pas, a upravo je Marija koja je s njim sustavno radila godinama najzaslužnija za njegov preobražaj. Podsjetimo, zbog napada na ljude Otto je trebao biti uspavan, no uz našu volju da preuzmemo skrbništvo nad njim te da ga pokušamo socijalizirati, i uz potporu građana, Državni je inspektorat donio odluku kojom je Otto dobio priliku za socijalizaciju i školovanje", objašnjavaju iz Dumovca.

Prvi vlasnici Otta nisu odgajali na odgovarajući način. Jedan od najvećih problema bio je taj što Otto nije znao kako reagirati kad bi se nečega preplašio. Ljude bi pritom napadao iz straha, a ne iz agresivnosti. Zato je trebao naučiti kako da se obuzda kad osjeti strah.

"U radu s Ottom bilo je boljih, ali i težih dana, no ni u jednom trenutku nismo očajavali niti imali namjeru od njega dići ruke. Pomirili smo se s činjenicom da je rad s Ottom maraton, a svaka prepreka koju smo na tom putu svladavali, donosila nam je veliko zadovoljstvo", prisjetili su se iz azila te zahvalili svima koji su pitali za Otta.

"Naša Marija najveći je dio posla odrađivala skromno i samozatajno. Otta je upoznavala s mnoštvom svakodnevnih situacija, učila ga kakvo je njegovo ponašanje poželjno u suživotu s čovjekom te provjeravala kako će Otto reagirati u izazovnijim situacijama. Nakon tri godine takvog rada Otto je dobar i sretan", kažu.

Traži vlasnika s iskustvom u odgoju ovakvih pasa

Pas sad traži vlasnika koji će mu pružiti dom pun ljubavi.

"Tražimo čovjeka koji ima iskustva u odgoju ili radu s molosoidnim pasminama. Ako biste željeli udomiti Otta, javite nam se, ali molimo vas za razumijevanje jer ćemo njegova udomitelja, štiteći njegove interese, odabirati s velikom pozornošću", poručili su i dodali da će u odabiru vlasnika sudjelovati i Ottova trenerica Marija.

Pročitajte više