Ova preslatka kujica i njene još slađe bebe trebaju pomoć

Volonteri

KUJICA Nala je više od mjesec dana svaki dan provodila kod škole na Ferenščici u Zagrebu. Volonteri su primjećivali da ona svake noći nekuda odlazi, ali im nije bilo jasno kako to da se zadržava danima pred školom, a nitko od djece niti ljudi joj ne prilazi.

Volonterke su primijetile da kujica izgleda kao da je imala štence ili će ih imati te su je uzele i odvele kod veterinara da se vidi ima li vlasnika. Nala ima čip i vlasnica je kontaktirana te su je posjetili i otkrili da Nala ima i četiri bebe.

Nažalost, situacija je jako loša i unatoč najboljoj namjeri, njena vlasnica se nije mogla brinuti za Nalu ni za bebe te ju je dala svojoj svekrvi koja ju je smjestila u šupu i pokušala odvojiti od beba, dok bi je navečer pustila k njima.

Volonterke su preuzele Nalu, koja prema procjeni veterinara ima oko devet godina, a štenci, tri dečka i jedna curica, stari su oko šest tjedana. Nala i bebe su dobili priliku za siguran i sretan život, ali im je potrebna pomoć.

Ova draga mala obitelj se nalazi tek na privremenom smještaju i svi traže prave obitelji. Uz to, volonterke koje se brinu za njih apeliraju na ljude dobre volje da im pomognu s donacijama hrane, podložaka i ostalih potrepština.

Ako želite i možete pomoći, javite se na Facebook profil Martina SZ ili na kontakt broj 098 877 298.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više