Ovaj nježni div osvojio je Instagram, sigurni smo da će oduševiti i vas

Foto: Instagram

MAINE COON nazivaju još i "nježnim divom". Ova rasa mačaka može narasti do četiri metra i biti teška do 25 kilograma, a mužjaci su obično veći od ženki. Usprkos golemoj veličini one su pitome naravi i vrlo privržene. 

Prva stvar koju ćete na njima primijetiti, a koja ih razlikuje od običnih mačaka, njihova je veličina. Imaju veliko, dugačko i mišićavo tijelo. Sve je na njima veće nego što ste naviknuli vidjeti. Upravo zato nazivaju ih divovima.

Epitet nježnih zaslužile su zahvaljujući svom karakteru koji je, kako kažu vlasnici Maine Coona, sličniji psima nego mačkama. Lotus je veliki mačak koji svojim izgledom podsjeća na mitsko biće iz bajki.

Njegova pojava oduzima dah i baš zbog toga vrlo je brzo postao popularan na društvenim mrežama.

Ako ipak ne volite mačke, ali volite lavove, dopustite da vam ovaj prekrasni div promijeni mišljenje. 

Golema je, zar ne? Da bismo vam pokazali koliko je neodoljiva, pronašli smo najljepše fotografije Lotusa koje će vam sigurno rastopiti srce i nikada je nećete zaboraviti.

Ova rasa mačaka potječe iz Mainea gdje, vjerovali ili ne, služe kao mačke na farmama. One imaju vrlo razvijen instinkt za lov zbog čega ni jedan glodavac ne može biti siguran u njihovoj blizini pa otud i njihova popularnost u selima, navodi Awesome Inventions.

A što se tiče osobnosti, one su nesumnjivo jedan od najidealnijih prijatelja koje mačje kraljevstvo može ponuditi.

 

Pročitajte više