Ove pasmine pasa nisu dobri plivači

Foto: Pixabay

PAKLENE vrućine već su stigle, a mnogi bijeg traže na kupalištima i bazenima. Iako određena kupališta i plaže dozvoljavaju obiteljima da dovode svoje pse, vlasnici bi uvijek trebali držati svoje ljubimce na oku ako ne žele da im se odmor iz snova pretvori u tragediju. Premda većina pasa odlično pliva, postoje i neke pasmine kojima su odlasci u vodu pravo mučenje.

Kako navodi Daily Mail, stručnjaci portala PetsRadar upozoravaju: "Različite pasmine pasa imaju tijela i krzna koja jednostavno nisu stvorena za plivanje. Zbog ovih karakteristika teško im je držati glavu iznad vode."

U nastavku donosimo osam pasmina pasa za koje stručnjaci tvrde da su loši plivači, zbog čega bi njihovi vlasnici trebali biti oprezni kada ih vode na plivanje.

Maltezer

Maltezeri su poznati po svojoj druželjubivoj prirodi i svilenkastom, bijelom krznu. Oni su odlični suputnici na raznim avanturama, ali plivanje im nije najdraža stvar na svijetu. Njihovo dugo krzno može postati preteško kada se smoči, što im otežava plivanje, a uz to mu treba i puno vremena da se osuši.

Korgi

Korgiji su iznimno inteligentni i živahni psi koji imaju mala, ali snažna tijela. Iako mogu satima trčati za ovcama, njihove kratke noge i duguljasta tijela otežavaju im kretanje u dubokoj vodi.

Shih-tzu

Psi kineske pasmine shih-tzu jako su privrženi svojim vlasnicima i, ako je to potrebno, slijedit će ih i u vodu. No, zbog svojih kratkih njuški i zdepastog tijela, nisu dobri plivači. Jako brzo se umore jer im je teško držati glavu iznad vode.

Mops

Iako imaju predivan karakter, živahni mopsevi nisu najbolji plivači. Njihove kratke noge, spljoštene njuške i zdepasta tijela otežavaju im i disanje i kretanje u vodi.

Bokser

Bokseri su jako aktivni psi koji obožavaju fizičke aktivnosti, no njihovi vlasnici trebaju biti posebno oprezni ako ih vode na plivanje. Budući da imaju kratke njuške, bokseri imaju problema s disanjem kada su u vodi, a ako su ostavljeni sami bez nadzora, mogu se utopiti.

Bul-terijer

Bul-terijeri su snažni psi mišićave građe, iznimno izdržljivi i aktivni. No nisu prirodni plivači. Imaju problema s plutanjem jer imaju kratke noge i čvrsta, zdepasta tijela. Iako vole vodu, njihovi vlasnici trebali bi ih držati na oku kako ne bi došlo do nesreće.

Jazavčar

Kao i korgiji, jazavčari imaju kratke noge i duguljasta tijela, što im otežava plivanje. Iako neki jazavčari uživaju u vodenim aktivnostima, ne bi smjeli ići sami u duboku vodu jer se mogu utopiti kada se umore.

Engleski baset

Engleski baseti su odlični lovački psi, ali ne bi smjeli provoditi previše vremena u vodi jer njihova zdepasta tijela nisu stvorena za plivanje. Nadalje, skloni su čestim upalama uha koje se mogu pogoršati ako im u ušni kanal uđe voda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.