Ove tri pasmine najosjetljivije su na niske temperature

Foto: Instagram

VEĆINA pasa osjeća hladnoću od 4 Celzijeva stupnja osim onih pasmina koje su aklimatizirane i to podnose bolje. Tijekom hladnijeg vremena, posebno kad se temperature spuste ispod nule, preporučuje se da utoplite kućnog ljubimca prije nego što ga izvedete u šetnju. 

Ove tri pasmine najosjetljivije su na hladnoću. 

Hrt

Budući da su okretni, visoki i brzi psi, praktički nemaju mišićnu masnoću. To im pogoduje ljeti, ali tijekom hladnog vremena im stvara probleme. Međutim, to su životinje kojima je potrebno puno tjelesne aktivnosti, pa je preporučljivo tijekom šetnje, kada su temperature niske, odjenuti im zimski kaput.

Čivava

Zbog svoje veličine ova pasmina ima najmanje tolerancije na hladnoću. Riječ je o vrsti koja potječe iz tople i suhe klime pa joj vlaga, kiša i niske temperature ne idu u prilog. Ako primijetite da je vašem ljubimcu disanje sporije od normalnog, vjerojatno je pothlađen.

Francuski buldog

Osjetljivi su na hladnoću od rane jeseni. Kiša, snijeg i niske temperature mogu uzrokovati ozbiljne probleme s disanjem. Ako se pas osjeća pospano, jako umorno ili malaksalo, to je vjerojatno fizička reakcija na niske temperature.

Pročitajte više