Ovih pet pasmina pogodno je za osobe sklone alergijama

Foto: Instagram

POSTOJE određene pasmine koje se manje linjaju i nemaju neugodan miris te su pogodne za boravak u manjim prostorima i za osobe koje su sklone alergijama. 

Kako biste smanjili količinu alergena na psu i njegov miris, redovito ga kupajte i četkajte. Pse je najbolje četkati na otvorenom kako se alergeni ne bi raspršili po prostoru u kojem boravite.

Kovrčavi bisoni se malo linjaju i nemaju neugodan miris pa se smatraju savršenim hipoalergenskim psom. Vrlo su maleni i najčešće teški između 5 i 10 kilograma i visoki su do 30 centimetara. Važno ih je redovito čistiti i četkati.

Bostonski terijeri imaju blagi ili nikakav miris. Ne linjaju se puno i ne zahtijevaju pretjerano uređivanje. Mogu narasti do 43 centimetra u visinu. Ne mogu podnijeti preniske temperature zbog kratke dlake.

Basenjiji su slični mačkama jer se sami čiste. Malo se linjaju i ne zahtijevaju pretjeranu brigu što se tiče krzna. Ovi psi nemaju neugodan miris i ne laju.

Pudlice također nemaju gotovo nikakav miris, a linjaju se minimalno. Unatoč tome potrebno ih je redovito uređivati. Pudlice su jako inteligentni psi i jednostavno se dresiraju. 

Saluki je pasmina koja se ne linja puno i nema intenzivan miris. Jedna je od najstarijih poznatih pasmina pasa, a naraste do 70 centimetara u visinu. Karakterno su vrlo nježni, ali nije ih lako trenirati unatoč njihovoj inteligenciji. 

Pročitajte više