Ovo se rijetko viđa: Snimio borbu ogromne zmije i aligatora!

Foto: Screenshot

 O BURMANSKIM pitonima rekorderima koji žive na području Floride i problemima koje stvaraju tamošnjim autohtonim životinjskim vrstama već nekoliko puta smo pisali. Sada to možete i vidjeti!

Snimka je nastala 21.prosinca, na području Big Cypressa, sedamdesetak kilometara zapadno od Miamija. Snimio ju je novinar portala palmbeachpost.com koji se na mjestu događaja zatekao sasvim slučajno, prolazeći tuda biciklom.

Čuvši kako je nešto pljusnulo u vodu u prvi trenutak je pomislio kako je riječ o aligatoru koji je osjetivši da mu se približava čovjek s kopna gdje se sunčao pobjegao u vodu. No, nakon prvog pljuska uslijedio je drugi te njih još nekoliko.



Sišavši s bicikla saznao je uzrok pljuskanja vode, vidjevši kako se pred njim odigrava prizor kakav se rijetko viđa - aligator se svim silama pokušavao osloboditi od stiska velikog burmanskog pitona. Borbu dva grabežljivaca iz koje je aligator izašao kao gubitnik snimio je mobitelom!

Nakon što je pogledala snimku biologinja Deborah Jansen izjavila je kako se proučavanjem invazivnih vrsta na  području Big Cypressa bavi od 1988., ali još nikad nije vidjela da je burmanski piton napao aligatora.

 Pročitajte kako su burmanski pitoni postali problem na Floridi i kako se ljudi bore protiv tog problema

Pročitajte više