Ovo su kućanski uređaji koje psi najviše mrze

Foto: Shutterstock

NIKOGA ne iznenađuje da je usisavač psima najgori neprijatelj, ali pokazalo se da postoji još niz kućanskih uređaja u blizini kojih se naši četveronožni prijatelji ne vole nalaziti.

Studija Compare The Marketa pokazala je da se četiri od pet pasa plaše barem jednog kućanskog uređaja. Jedan od pet pasa pokazuje "neprilično ponašanje" uzrokovano njihovim radom, od žvakanja i trčanja do pretjeranog lajanja. 

Na prvom mjestu uređaja koje ljubimci ne podnose je usisavač (45 posto). Slijedi sušilo za kosu (24 posto), kosilica (21 posto) te perilica rublja (15 posto). Na petom mjestu je blender za hranu (13 posto).

Prema studiji, 40 posto pasa napustit će prostoriju dok se uređaj ne odloži ili isključi, a 10 pasa tjeskobno će dahtati kad su uključeni uređaji poput blendera za hranu. 

Digitalna urednica portala Future Homes Hebe Hatton kaže da je njezina jednogodišnja hrtica Willow uvijek jako zaintrigirana usisavačem.

"Ne bih rekla da ga mrzi, ali čim ga upalim, ona uleti i počne ga gristi", kaže.

Hebe zato psu nudi zabavniju igru dok usisava stan. Psu pripremi kartonsku kutiju s nekoliko poslastica u njoj. Veterinarka Heather Venkat kaže da bi vlasnici ljubimaca trebali upoznati svoje pse sa zvukovima koje proizvode kućanski uređaji. Davanje poslastice psu dok uređaj radi također će mu pomoći da izgradi pozitivnu povezanost s bučnim uređajem.

Dr. Venkat savjetuje i da osigurate da se pas ima kamo skloniti od buke. Pronađite mu mjesto na kojem će se osjećati ugodnije. Ako psa ozbiljno muči buka, posavjetujte se sa svojim veterinarom i pitajte za lijekove protiv anksioznosti.

Pročitajte više