Ovo su najodanije pasmine pasa

Foto: Instagram

PAS je čovjekov najbolji prijatelj, no neke pasmine su odanije od drugih.

Važno je znati da osim prirode, na osobine psa utječe i njega i briga o njemu, stoga svaka pasmina u domu u kojem je voljena može biti nevjerojatno privržena i odana. 

U nastavku donosimo pet najodanijih pasmina prema portalu Newsweek.

1. Labrador Retriver

Labradori su srednje veliki psi poznati po svojoj gustoj, zlatnoj dlaci i mišićavosti. Psi su to koje su uzgajivači u Škotskoj dresirali za donošenje patki, ptica i divljači tijekom lova. Pouzdani su i ugodni obiteljski ljubimci. Retriveri su popularni širom svijeta i uživaju u puno igre i vježbanju. Vrlo su privrženi obitelji, a često se koriste kao terapijski psi.

Rotvajler

2. Rotvajler je stekao lošu reputaciju u filmovima, ali ovi psi su jedni od najslađih i najvjernijih obiteljskih pasa. Mogu biti neprijateljski nastrojeni prema strancima, ali vlasnika će voljeti bezuvjetno.

3. Akita

Japanska pasmina Akita vrlo je oprezna sa strancima, ali uživa u bliskom druženju sa svojom obitelji koju štiti od svega što smatra prijetnjom. Vjerojatno najpoznatiji Akita je Hachiko, koji je bio toliko odan svom vlasniku, japanskom znanstveniku, da ga je čekao na istom mjestu svaki dan devet godina nakon njegove iznenadne smrti, sve dok Hachiko također nije uginuo.

4. Čivava

Iako su čivave obično manje od nekih drugih pasmina s ovog popisa, one su i dalje neizmjerno odane. Ova pasmina ima tendenciju da se veže za pojedinca, a nije posebno druželjubiva s drugim ljudima i psima. Ovi se psi mogu dresirati da budu društveniji, no zadržat će privrženost jednoj osobi. 

5. Njemački ovčar

Poznati su po svojoj inteligenciji, hrabrosti, odanosti i samopouzdanju. Među uzgajivačima se ovaj pas smatra pomalo povučenim, treba mu neko vrijeme da stvori prijateljstvo s novim ljudima. Njihove inteligencija i snaga čine ih uobičajenim izborom za potragu i spašavanje, kao i pse čuvare.

Pročitajte više