Ovo su znakovi da vas vaš pas zbilja voli

Foto: 123RF

PSI NAM na jako puno načina pokazuju svoju ljubav, ali mi toga nismo svjesni, piše Appropiate Living. Ovo su znakovi po kojima ćete znati da vas vaš pas baš voli.

Donosi vam svoju omiljenu igračku

Kada vam vaš najbolji prijatelj donese svoju omiljenu igračku, to ne znači samo da se želi igrati s vama, već ima i dublje značenje. Vaš vas pas vidi i kao prirodnog vođu i oslanja se na vas u igri. U njegovim očima, vi volite tu igračku puno više nego što je on voli i zato je želi dijeliti s vama. To je očigledan znak ljubavi.

Gleda vas u oči

Vjerojatno najjača gesta na listi. Kada vas pas dobrovoljno pogleda u oči, to je gesta naklonosti. Tu gestu u ljudskom svijetu mogli bismo izjednačiti sa zagrljajem.

Mnoga istraživanja pokazala su da kada pas gleda u vas dok se igrate zajedno ili ga grlite, u vašem tijelu se oslobađa oksitocin, isti hormon koji pomaže majkama povezati se sa svojom djecom nakon porođaja.

Spava u vašoj sobi ili vašem krevetu

Kako biste razumjeli koliko vas vaš pas voli, morate obratiti pažnju i na to gdje on spava. Ako najviše voli spavati na krevetu, pripijen uz vas, onda nema sumnje, to je prava gesta ljubavi.

Oslanja se na vas

Nekada se pas "zalijepi" za vlasnika, jer je anksiozan ili zato što ste mu potrebni iz nekog razloga. Uglavnom, i to je važan znak ljubavi. To je dokaz da on misli da ste tu kako biste ga zaštitili i da je pored vas siguran.

Liže vam lice

Vaš pas razumije volite li ga ili ne. Ako ima običaj dolaziti kod vas kad god može i cijelo vrijeme se želi igrati s vama, trebate znati da je to kao da vam kaže: "Znam da me voliš… Volim i ja tebe."

Kada izađete, a on je miran

Obično psi pokazuju tugu kad god izađete negdje bez njih. To je zato što počinje biti anksiozan i boji se da će dugo biti sam.

Ipak, postoji jedna stvar koju ne znate: ako vaš pas mirno prihvaća činjenicu da ćete napustiti kuću bez njega, to je znak duboke ljubavi prema vama. To znači da vam vjeruje i zna da ćete mu se vratiti.

Toplo vas dočekuje kada se vratite kući

Kada samo čuje zvuk vašeg automobila, vaš najbolji prijatelj odmah je uzbuđen. Ne može dočekati da vas ponovo vidi i poželi vam dobrodošlicu u vašu kuću.

Zijeva kada vi zijevate

Zijevanje je prijelazno, ali to već znate. Istraživanja su pokazala kako ljudi zijevaju kada vide nekog drugog da zijeva, jer osjećaju određenu empatiju prema njemu. Isto je i sa psima.

Prati vas i u kupaonicu

Ako je vaš pas jedan od onih koji svoje vlasnike prate čak i u kupaonicu, to znači da vas voli i želi vas štititi konstantno. Ako spava ispred vrata vaše sobe ili u dnu vašeg kreveta, samo želi biti siguran da vam se neće dogoditi ništa loše.

Često vas grli

Ako često primjećujete da se pas pripija uz vaše noge i trlja glavu o vaše tijelo, to je odličan znak. Zapravo, to znači da vas je vaš pas zagrlio i nada se da će nakon toga dobiti malo nježnosti i pažnje od vas.

Pročitajte više