Pet najboljih velikih pasmina pasa za obitelji

Foto: Unsplash

POSTOJI mnogo pasmina prikladnih za obitelj, ali određene su poznate po svom odanom i nježnom ponašanju punom ljubavi. Ako volite veće pse, pasmine koje navodimo u nastavku možda su dobar izbor jer se mogu pohvaliti mirnom i strpljivom osobnošću koja je neophodna ako imate malu djecu.

Labrador

Labrador je pasmina koja je godinama rangirana kao najomiljenija u brojnim zemljama diljem svijeta. Poznata je po svojoj inteligenciji, dobroćudnosti, ljubavi i beskrajnom entuzijazmu. Labradori su prvotno uzgajani kao lovački psa pa su izvrsni pratitelji i jednostavniji za treniranje od nekih drugih pasmina. Ne čudi da rade kao psi vodiči za slijepe i hendikepirane osobe, terapijski psi i psi tragači te spašavatelji. 

Njemački ovčar

Njemački ovčari često su obučeni kao službeni psi. Rade s policijom, gorskim službama spašavanja i vojskom zbog svoje inteligencije i marljivosti. Kada je riječ o odabiru psa za obitelj, ova pasmina je nevjerojatno odana i puna ljubavi, što njemačkog ovčara čini savršenim izborom.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri u mnogim serijama i filmovima prikazani su kao obiteljski psi. Poznati su po strpljenju, inteligenciji i odanosti.

Bernski planinski pas

Ova pasmina potječe iz Švicarske i nerijetko je riskirala svoj život kako bi pomogla u spašavanju ljudi izgubljenih u Alpama. Nevjerojatno je zaštitnički, ali ne i agresivno, nastrojena prema ljudima. Unatoč veličini, bernski planinski pas je vrlo nježan, osobito s malom djecom, i voli biti uključen u obiteljske aktivnosti.

Aljaški malamut

Iako su izvorno uzgajani za lov na moćan plijen, poput medvjeda i tuljana, današnji aljaški malamuti potpuno su pripitomljeni, nježni divovi koji bi bili odličan dodatak aktivnoj obitelji. Ova pasmina ima prirodno prijateljsku prirodu koja ih navodi da većinu stranaca pozdravljaju kao prijatelje. Iz tog razloga, oni nisu dobri psi čuvari.

Pročitajte više