Pet pasmina mačaka koje se slažu s drugim mačkama

Foto: Pexels

ZAŠTO imati samo jednu mačku ako imate uvjete za dvije ili čak tri? Ljubitelji mačaka svakako će se složiti s izrekom "što više, to bolje". Ipak, postoje neke stvari na koje biste trebali misliti ako se odlučite za još jednu mačku, a s vama već živi druga. Hoće li se vaša ljubimica slagati s pridošlicom uvelike ovisi o njezinom karakteru i ranoj socijalizaciji s drugim mačkama, međutim ulogu igra i pasmina.

Jednostavno, neke pasmine mačaka imaju predispozicije bolje se slagati s drugim pripadnicima svoje vrste. Život u takvom društvu može čak biti i dobar za njihovo psihičko zdravlje. U nastavku donosimo pet pasmina koje će se odlično slagati s drugim mačkama.

Sijamska mačka

Jedna od najstarijih pasmina mačaka u svijetu je zaigrana sijamska mačka, koja ne voli biti sama te uvijek traži nekoga tko će joj praviti društvo. Poznate su kao mačke koje glasno mjauču kako bi privukle pažnju vlasnika, a ako im u život dovedete prijateljicu sličnu njima, njihovoj sreći neće biti kraja. Budući da su vrlo aktivne mačke koje zahtijevaju puno tjelovježbe, nabavljanjem druge mačke pružit ćete im stalnog partnera za igru.

Tonkinška mačka

Ove prekrasne mačke plavih ili zelenih očiju rođakinje su već spomenute sijamske mačke pa dijele i neke karakterne crte. Vrlo su prijateljski nastrojene, mazne su i obožavaju ljude. Vole se igrati s različitim igračkama i drugim ljubimcima pa će biti savršen izbor za one koji žele imati više od jedne mačke. Iako je za njegovanje ove mačke potrebno izdvojiti dosta vremena, bit ćete sretni kada čujete da se ne linja mnogo, što znači da je fantastičan ljubimac i za one koji žive u stanu.

Perzijska mačka

Umiljata pasmina poznata je po tome što se odlično slaže s drugim mačkama, ali i psima. Budući da vole biti u društvu, ove mačke neće imati ništa protiv toga da im nabavite krznenu prijateljicu. Ako ne možete stalno provoditi vrijeme kod kuće i držati je u naručju, druga mačka s kojom će se moći igrati bit će dostojna zamjena.

Sphynx

Energične i prijateljski nastrojene mačke ove pasmine obožavaju društvo, a od samoće bježe. Pažnja i druženje s drugim ljudima i mačkama izuzetno su im važni pa će nabavljanje prijateljice za ovu pasminu mačke biti odlična ideja, posebno ako ste osoba koja velik dio dana mora provoditi izvan svojeg doma.

Abesinska mačka

Abesinske mačke iznimno se lako vežu za članove svoje obitelji. Inteligentne su i znatiželjne te imaju prirodnu predispoziciju da će se dobro slagati i s drugim mačkama. Njihova istraživačka narav garantira da vam nikada neće biti dosadno u njezinu društvu. Zamislite tek kako bi zabavno bilo imati dvije abesinke!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.