Po dobro poznatom scenariju: Obiteljski pas u tipu labradora ubio tek rođenu bebu

 Foto: www.123rf.com

OBITELJSKI pas u tipu labradora ubio je bebu staru samo tri dana! Dogodilo se to u Ohiju, a prema pisanju medija dječakova majka za vrijeme napada spavala je u susjednoj sobi.

Što se konkretno dogodilo i zašto je "ničim izazvan" pas ugrizao bebu majka ne zna. Kaže da pas nikad nije bio agresivan, naprotiv prema bebi se prvi dio dana odnosio zaštitnički.

U detalje priče ne bi ulazili, ali nažalost beba će postati dio crnih statistika. Iste govore kako djecu najčešće napadaju obiteljski psi koji do napada nikad nisu bili agresivni.

Nakon toga slijede napadi pasa u vlasništvu rodbine i obiteljskih prijatelja. Odraslih osoba u trenutku napada nema u blizini.

Kako spriječiti napade pasa na djecu?

U naslovu smo namjerno istaknuli kako se radilo o psu u tipu labradora. Zašto? Da bi vas upozorili kako svaki pas, bez obzira bio pit bull ili labrador može učiniti štetu.

Pročitajte što poznata pseća trenerica Victorija Stilwell misli o "virusu pseće agresivnosti"

Uz njezine navodimo i nekoliko jednostavnih savjeta kako spriječiti napade pasa na djecu:

Dijete od malena učite da ne ometaju psa koji spava, jede ili pak brine oko štenaca. Čak ako pas nikad u životu nije pokazivao znakove agresije.

Od malena roditelji djecu trebaju učiti da ne prilaze nepoznatim psima. Ako već žele da njihovo dijete 'podraga psa' prije nego to učine trebaju tražiti dopuštenje od vlasnika psa. Naravno, treba izbjegavati i pse koji lutaju bez nadzora.

I NAJVAŽNIJE želite li spriječiti napade pasa malu djecu NIKAD ne ostavljajte same u društvu psa bez obzira na to što pas voli djecu i nikad nije pokazivao znakove agresije.

Dodatna edukacija

Lekcija iz roditeljstva 1: Psi ovo ne vole! Posljedice mogu biti tragične

Lekcija iz roditeljstva 2: Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto psi napadaju djecu

Pročitajte više