Pogledajte kako psi reagiraju kada čuju petarde i vatromet. Video slama srca

Foto: Facebook

OPĆEPOZNATO je da se životinje jako boje vatrometa i petardi. Kad god čuju pucanje, počnu se tresti, cviljeti i zavijati. Mnogi ljubitelji životinja apeliraju da se, pogotovo za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, izbjegava korištenje petardi i vatrometa upravo radi uplašenih pasa. 

Životinje se jako plaše vatrometa i petardi

Video objavljen na stranici skloništa za životinje u Virovitici točno prikazuje kako životinje, odnosno psi, reagiraju na pucanje. Snimka stvarno slama srca.

"Kada pucate petarde i vatromete, to ovako kod nas izgleda… Ovo je naša bakica Gipsy koja se jako boji", napisali su u opisu snimke, na kojoj je vidljivo da se kujica trese zbog petardi, a psi oko nje svi redom laju i zavijaju. 

Kada pucate petarde i vatromete, to ovako kod nas izgleda… 😔 Ovo je naša bakica Gipsy koja se jako boji 💔

Objavljuje Virovitičko sklonište volonteri u Subota, 17. prosinca 2022.

U Rijeci neće biti novogodišnjeg vatrometa

Inače, Grad Rijeka odustaje od vatrometa koji je do sada bio uobičajen dio organiziranog dočeka Nove godine, a dio novca za vatromet bit će preusmjeren udrugama koje skrbe o životinjama, priopćeno je iz riječke gradske uprave.

"Ovakva odluka donesena je s namjerom da se od negativnih posljedica vatrometa zaštite životinje i okoliš, odnosno svi na koje upotreba pirotehničkih sredstava može ostaviti bilo kakve posljedice te da se novogodišnje slavlje održi u skladu s modernim ekološkim standardima", naveli su.

Pročitajte više