Pravda je pobijedila: Oteti psi vraćaju se u Dubrovnik

Foto: Facebook

 "USPJELI smo zajedno jer se psi vraćaju za nekoliko dana. Volimo vas i ovo vam nikada nećemo zaboraviti" – poručila je Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik okupljenima pred Gradskom vijećnicom, nakon što je na Gradskom vijeću usvojen zaključak o vraćanju otetih pasa iz utočišta na Žarkovici.

Kako javlja dulist.hr gradski vijećnici donijeli su zaključak kako se svi psi moraju vratiti u Dubrovnik, zaustavljene su sve radnje po pitanju izmještanja pasa, a sva skloništa će morati dostaviti izvješće, odnosno izjavu po kojoj nijedan pas koji je izmješten neće biti.

Udruga Prijatelji životinja najavila je pak kako će uputiti prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u kojoj traži da se ispita zakonitost i način oduzimanja pasa iz azila na Žarkovici u Dubrovniku koji su vlasništvo tamošnje udruge za zaštitu životinja.

"Kako je moguće da Grad Dubrovnik otima pse noću, bez naloga i nadzora veterinarske inspekcije, bez jasne informacije jesu li vozila iz Splita, Šibenika, Medulina i Pakraca bila registrirana za prijevoz pasa, bez potpisanog dokumenta da ti psi neće biti ubijeni?", pitaju se iz Prijatelja životinja.

Index kao prijatelj životinja od ranog jutra prati slučaj i aktivno sudjeluje u potrazi za psima.

Podsjećamo vas na kronologiju događaja:

Sve je počelo dramatičnom porukom čitateljice! Nakon što smo je objavili iz Dubrovnika su nam se javili brojni građani te gradskim vlastima poručili: "Srami se Dubrovniče": Iz dubrovačkog azila odveli pse, traži se Vlahušićeva ostavka .

Budući da nitko nije znao gdje se nalaze psi krenuli smo u potragu i naišli na šutnju nadležnih koje smo javno pitali Zašto šute  o tome gdje su odvezeni psi?. Očito je pritisak javnosti bio prevelik te su nam odgovorili gdje se psi nalaze - opširnije.

Vijest o pobjedi pravde i povratku pasa u Dubrovnik jako nas je razveselila, ali ne možemo se ne zapitati: Je li sve moglo drugačije? Bez policijske akcije usred noći, bez prosvjeda i bez dizanja cijele Hrvatske na noge? te najvažnije Tko će odgovarati za ovaj cirkus?

Pozivamo vas da nas i dalje pratite na Index Ljubimcima ili putem naše Facebook stranice.

Pročitajte više