Predavanje o psećoj kogniciji

Foto: 123rf.com

PSEĆA kognicija ili kako psi doživljavaju svijet kojim su okruženi jedno je u nizu predavanja poznatog savjetnika za pseće ponašanje Igora Gaćeša koje će se održati u subotu, 17. prosinca, u 18 sati u Savskoj 159 u Zagrebu. Predavanje se temelji na onim najzanimljivijima temama koje nam mogu pomoći bolje razumjeti kako psi doživljavaju svijet kojim su okruženi, ali i kako vide nas, ljude.

Tijekom dvosatnog predavanja moći ćete čuti o temama poput uloga zrcalnih neurona i empatije, oslanjanje na ljudsku pažnju i razumijevanje gesti prilikom rješavanja problema te rezultate različitih usporednih istraživanja koja nam pokazuju koliko se psi razliku od drugih životinja i ljudi, pa do toga znaju li psi brojati, koliko riječi mogu upamtiti i razumiju li ih.

Također na predavanju ćete moći saznati osjećaju li psi krivnju i znaju li tražiti pomoć u opasnim situacijama. Saznanja o psećim kognitivnim mogućnostima pomažu nam u razumijevanju njihova ponašanja, ali i njihovih potreba, što na kraju dovodi do ostvarenja kvalitetnog odnosa sa psom. Ovo zanimljivo predavanje vam donosi uvid u ponašanje psa kakvo možda još ne poznajete. U svakom slučaju, vjerujemo da će biti vrlo zabavno i poučno.

Svaka od tema tijekom ovog predavanja će biti popraćena i praktičnim primjerima. Više o predavanju i načinu na koji se možete prijaviti saznajte OVDJE. Mjesta su ograničena, stoga ako ste zainteresirani, pobrinite se prijaviti se na vrijeme.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više