Prijatelji životinja: Užasnuti smo, MORH prodaje pse kao pronađene bicikle

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što je MORH objavio kako prodaje pet pasa koji su trebali postati policijski psi, udruga Prijatelji životinja reagirala je priopćenjem u kojem ističe kako ih je zgrozila činjenica da će Ministarstvo izložiti i prodati pse.

"Način nas je užasnuo, jer je isti kao i onaj na koji održavaju prepoznavanje i prodavanje pronađenih bicikala. Najmanje što su dužni je pronaći im dobar i provjeren dom ili se o njima brinuti kako treba do kraja njihova života. Upravo bi oni trebali pokazati dobar primjer građanima, a ne ih prodajom pretvarati u odbačene artikle", poručuju iz udruge.

Zgrozila nas je činjenica da će MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izložiti i prodati pse koji su proglašeni...

Posted by Prijatelji životinja on Thursday, April 6, 2023

Prodaja pasa na ovaj način im je problematična, a brine ih i daljnja sudbina životinja.

"Iskreno se nadamo da neće pse ustupiti procesom bidanja što bi bilo krajnje ponižavajuće i sramotno, već da će ih udomiti, odnosno odabrati skrbnike koji se mogu i znaju brinuti o psima. Isto tako se nadamo i da će vršiti provjere udomljenja kada se psi smjeste u nove domove. Pozivamo Ministarstvo da se javi Udruzi Pobjede za informacije oko sklapanja ugovora o udomljavanju i postupku udomljavanja", dodali su.

Prodaju pse koji su proglašeni nesposobnima za daljnju obuku

Podsjećamo, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske objavilo je natječaj na kojem prodaje pet službenih pasa. Riječ je o četiri belgijska i jednom njemačkom ovčaru, koji su proglašeni nesposobnima za daljnju obuku.

"Na javni poziv mogu se javiti pravne i fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, pod uvjetom da ponudu dostave na propisanom Obrascu javne ponude, sukladno uvjetima iz ovog javnog poziva", napisali su iz MORH-a.

Početna prodajna cijena iznosi 100 eura za svakog psa, a njihovo razgledavanje moguće je od 11. do 17. travnja 2023. od 11.00 do 12.00 sati uz prethodnu najavu. Sve detalje možete doznati ovdje.

Pročitajte više