Pronašli macu staru nekoliko sati: Tek kod kuće shvatili o čemu se zapravo radi

Screenshot

GLEDAJUĆI kroz prozor, neimenovana obitelj iz Tajlanda na ulici ispred kuće ugledala je malenu životinju, za koju su u prvi trenutak pomislili kako je beba obične kućne mačke.

Budući da je bila stara tek nekoliko sati i bez njihove pomoći ne bi preživjela, odlučili su je unijeti u kuću, gdje su posumnjali kako možda nije riječ o običnoj kućnoj, već o divljoj maci.

Za pomoć su se zato obratili organizaciji Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) koja se bavi spašavanjem divljih životinja, čiji su članovi odmah potvrdili njihove sumnje, rekavši kako je riječ o bebi iznimno rijetke vrste divlje životinje, poznate kao "mačka ribolovac" (Prionailurus viverrinus) koja živi u jugoistočnoj Aziji.

Iako im je u početku bilo nejasno kako se maca tamo gdje je pronađena stvorila, u razgovoru s obitelji koja ju je pronašla saznali su odgovor.

Prije nekoliko godina oni su također pronašli istu vrstu mačke koju su nakon što je odrasla pustili natrag u divljinu. Stručnjaci pretpostavljaju kako je pronađena maca zapravo njezina beba. Osjećajući se sigurnom, odlučila se okotiti u blizini kuće u kojoj je nekad i sama živjela.

Nažalost, macu koju su njezini spasitelji nazvali Simba majka je odbacila iz legla! Sada se o njoj brinu članovi navedene organizacije koji će sve učiniti da je spase. Za njezino, ali i dobro cijele vrste kojoj prijeti izumiranje.

Riječ je o jednoj od najboljih plivačica u svijetu mačaka koja je, kako navodi Wikipedia, prepoznatljiva po krznu maslinasto sive boje s crnim točkama raspoređenim u uzdužne pruge. Nos ove vrste je karakteristično spljošten.


Zdepaste su građe sa srednje-kratkim nogama i kratkim repom, koji je dug kao pola tijela.

Kao i njen najbliži srodnik leopard, ova mačka živi pored rijeka, malih potoka i močvara.

Glavna hrana ove mačke su ribe! Također, lovi i druge vodene životinje, kao što su žabe ili riječni rakovi, ali i kopnene životinje, poput glodavaca i ptica.

Pročitajte više