Pronašli su psa ispred skloništa za mačke, a jedna mu je žena odlučila promijeniti život

Foto: Facebook

OVOG su psa vlasnici ostavili svezanog ispred skloništa za mačke. Kada ga je osnivačica ovog skloništa ugledala, sve joj je bilo jasno. Sa sobom je imao krevet, zdjelu s vodom i hranu.

Problem je nastao kada su shvatili da nemaju kamo s njim. Njihovo je sklonište bilo prepuno mačaka pa su se odlučili pomoć potražiti putem interneta.

Uslikali su ga i postavili na Facebook i nije dugo trebalo da se javi netko tko želi pomoći. Ginny Leclair žena je koja se spašavanjem pasa bavi već godinama. Odlučila ga je odvesti u svoj dom, gdje boravi još mnoštvo pasa kojima je bila potrebna pomoć.

Odvela ga je najprije veterinaru koji mu je dao lijekove protiv parazita i pregledao ga. No, iako pas Ranger nije imao većih zdravstvenih problema, imao je probleme koji se teže liječe. Bio je vrlo agresivan i nagao, nije se znao ponašati u društvu ljudi i drugih životinja.

No, Ginny je znala da mu bez obzira na sve mora pomoći. Shvatila je da s njim ne ide kao s drugim ljubimcima. Nije moguće pokazati mu ljubav, pomaziti ga i dati mu igračku.

Bilo je potrebno na drugačiji način pokazati mu da on pripada njoj i da je ona zadužena za njega. Pomoću vježbanja discipline, puno pažnje i još više ljubavi, Ranger je promijenio svoje ponašanje.

Igrao se s drugim psima, nije radio scene kada mu se pokušala uzeti igračka iz usta ili zdjelica s hranom i vodom.

Ginny je odlučila ostaviti Rangera u svom domu i odustala je od namjere da mu nađe stalan dom kod neke druge osobe. Kaže kako je on doista poseban pas koji je obogatio njezin život i kako bi joj bilo jako teško razdvojiti se od njega.

Mi smo sretni što je ovaj malac tako brzo našao stalan dom, a ova je priča dokaz da se uz rad, brigu, pažnju i ljubav može spasiti bilo koji ljubimac. 

Pročitajte više