Pseće poslastice od bundeva

Foto: 123rf.com

JESEN je doba bundeva koje su zdrave kako za ljude tako i za pse, Bundeve su pune vitamina i minerala, imaju veliki udio vlakana, masnoća, bjelančevina i ugljikohidrata. Kada spremate sebi neko fino jelo od bundeve, odvojite malo i napravite slasne kolačiće. Osim što ćete dobiti finu poslasticu, bundeva može pomoći psima koji imaju problema s konstipacijom(zatvorom).
 
S obzirom na visoki udio vode i vlakana, bundeve su izuzetno dobre za regulaciju probave. Sjemenke bundeve su bogate esencijalnim masnim kiselina i antioksidansima, a ulje iz mesa bundeve pomaže održavanju zdravlja mokraćnog sustava. I sirova i kuhana bundeva je super za psa, no nemojte pretjerivati i ako vam pas boluje od dijabetesa ili kronične bolesti bubrega svakako se posavjetujte s veterinarom.
 
Donosimo vam slasne i brze recepte, javite nam kako su se dopali vašim njuškama.
 
Ledena poslastica
 
Ako niste ljubitelj pečenja uvijek možete napraviti brzu ledenu poslasticu. Izblendajte bundevu sa šalicom jogurta, žlicom meda i bananom. Stavite u male kalupe i zamrznite na dva sata.
 
Keksi od bundeve

Za drugi recept vam je potrebna jedna srednje velika bundeva, jaje, brašno i malo cimeta. Dok vam se pećnica grije na 250 stupnjeva, izmiješajte meso bundeve s cimetom i jajem. Dodajte brašno dok smjesa ne očvrsne. Tijesto izvaljajte i uz pomoć kalupa napravite više malih poslastica. Pecite ih 25-30 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju. Ostavite ih da se ohlade i ponudite ljubimcu. Ove keksiće je potrebno potrošiti u maksimalno dva tjedna.

Pročitajte više