Psi iz romskih naselja nas trebaju. Pomozimo im zajedno

Volonteri

PROJEKT kastracije pasa iz romskih naselja u Međimurju je do sada obradio preko 1000 pasa. Samo pogled na objave i fotografije je dovoljan da se iskrenom i dobrom čovjeku okrene želudac.

Psi koji su tamo živjeli su dane većinom provodili na cesti ili na lancu. Živjeli su u čoporu i borili se za svaki komad hrane, ali i sreće. Tamo je rijetko koji pas osjetio što znači biti nečiji ljubimac ili prijatelj.

Kod puno pasa su se razvile razne bolesti zbog nehigijenskih uvjeta i pada imuniteta. Sve te bolesti su izlječive, no do sada ti psi nisu imali priliku za to.

Cijela Hrvatska zna za ovaj projekt i Azil Prijatelji Čakovec se svakodnevno susreće s tužnim i izmučenim pogledima pasa koji nisu ništa krivi. To su pogledi koji su zbunjeni i ne znaju što se događa, pogledi koji mole za pomoć.

Volonteri su se u ovoj priči ujedinili i zajedničkim snagama pokušavaju smjestiti ove pse na sigurno mjesto i pronaći im novu obitelj, no neki nisu te sreće.

Otvorite vrata svoga doma, otvorite svoja srca i budite dio priče koja čini svijet ljepšim. Radne akcije u Azilu su svake subote, a dobrodošli su svi ljudi dobre volje.

Volonterima i udrugama koje su preuzele dio pasa na skrb je potrebna pomoć za liječenje i hranu tih pasa. Možete pomoći na više načina, na vama je da odaberete što će vam ispuniti srce.

Budite dio ljepše strane ove priče, ako ništa drugo barem podijelite, možda netko može pomoći i više nego što mislite. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više