Psi na kojima su se testirali razni proizvodi prvi su puta ugledali sunce

Screenshot: Youtube

OVI SU psi samo dio gomile pasa koji se koriste za testiranje različitih proizvoda i za razne znanstvene eksperimente. Godinama su živjeli u malenim kavezima. Nikada nisu uživali u sunčevim zrakama, nikada nisu udahnuli svježi zrak, nikada nisu šetali.

Sada su prvi put osjetili travu pod svojim šapicama i morali su naučiti hodati jer je to potpuno nova stvar za njih. Ovi dobri ljudi na različite ih načine pokušavaju izvući iz ropstva. Američka vlada uništila je brojne snimke i dokaze koji su ih mogli dovesti do pasa koji se koriste u ove svrhe i to im sada otežava situaciju.

No svatko može pomoći tako što će prestati koristiti proizvode koji su se testirali na životinjama. Danas postoje brojni načini na koje možete saznati je li neki proizvod testiran na životinjama ili nije. Jedan od načina je skidanje aplikacije na mobitel pomoću koje ćete otkriti o kakvom se proizvodu radi.

Također, postoje crne i bijele liste na kojima se nalaze kompanije koje testiraju, odnosno ne testiraju proizvode na životinjama. Ovi su psići ugledali Sunce i dobili slobodu, a nadamo se da će ovakvih priča u budućnosti biti sve više. 

Pročitajte više