Ako želite piti kavu u društvu vidri, ježeva i činčila, znamo pravo mjesto za to

Foto: Instagram/Harry Zoo Cafe

ČETVRT Harajuku u Tokiju mjesto je na kojem ćete pronaći hrpu kafića, a onaj koji se definitivno izdvaja iz gomile je Harry Zoo Cafe, kafić koji je ujedno i dom mnogim ježevima, zečevima, činčilama, ali i preslatkim vidrama.

>> Tokio ima kafić s kapibarama, ovdje možete piti kavu i hraniti slatke životinje

Ulaznica za dvije osobe košta otprilike 40 eura, a osim što ovdje možete nešto popiti, možete i pomaziti životinje. Za ježeve se dobiju posebne rukavice pa ih se može primiti i u ruke, a ako se želite družiti i s vidrama, možete ući u poseban dio koji je rezerviran samo za njih i tamo se s njima igrati.

Tri vidre, 12 činčila, 50 ježeva

U ovaj kafić možete doći bez rezervacije, a osim tri vidre, ovdje će vas dočekati 12 činčila i čak 50 ježeva. Sve ih možete maziti nakon što dobijete upute od osoblja. A ako ih poželite nahraniti, u ovom kafiću možete kupiti i posebnu hranu za ove životinje.

@sammy.mcclymonds 🦦🤍 #seaottercafe #seaottercafetokyo #animalcafejapan #animalcafe #tokyo #tokyojapan #japan ♬ NIGHT DANCER - imase

Najveća atrakcija u ovom kafiću definitivno su zaigrane vidre, a ako nisu unutar kafića, onda su vani, gdje imaju svoj bazen. Vrlo su prijateljski nastrojene pa kroz malene otvore guraju svoje šape kako bi ih ljudi mogli maziti i davati im hranu.

@twoloveburgs We loved every second of this! 🦦🦔 #tokyo #harajuku #takeshitastreet #animalcafes #japanthings #japanlife #exploringjapan ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Vidre su u Japanu vrlo popularne životinje, a Japanci ih nerijetko drže kao kućne ljubimce. Vrlo su aktivne i društvene pa ih je najbolje držati u paru, a upravo zato ih je u ovom kafiću tri, kako bi se mogle igrati.

Kafići sa životinjama popularni su i kod nas

Japan je poznat po kafićima sa životinjama - imaju kafiće s kapibarama, s patuljastim svinjama, kao i sa Shiba Inu psima, a kafići sa životinjama sve su popularniji i kod nas. U Zagrebu tako trenutno imamo kafić s mačkama, popularni Cat Caffe u Ulici Dragojla Kušlana 6. On postoji još od 2017. godine, a nedavno smo ponovno bili u njemu (ovdje pročitajte kako nam je bilo).

@index.hr Ovo mjesto u Zagrebu ljubitelji mačaka ne preskaču 😊 #catcaffe #mačka #cat #caffe #zagreb #hrvatska #indexhr #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više