Doznajte koji su psi najbolji za početnike

 Foto:123rf.com

AKO do sada niste nikada imali psa, a velika vam je želja, doznajte koje su pasmine idealne za "početnike". Zbog svoje dobre naravi, novim vlasnicima koji nemaju iskustva sa psima najviše se preporučuje zlatni retriver. Lijepog je izgleda, dobroćudan, voli se igrati, iznimno je privržen i zna pokazati ljubav. Zbog tako dobrih karakteristika, upravo je zlatni retriver pridruženi član mnogih obitelji.
  
 
Pudl je još jedna od idealnih pasmina za novopečenog vlasnika psa. Uz to što je energičan, osjećajan i privržen, pudl je pas kojega krasi iznimna inteligencija i sposobnost učenja, izuzetno je društven, a k tome je još i pravi zabavljač. Ova pasmina dostupna je u tri veličine i ne opada joj dlaka, međutim, ako ne želite da zaraste u dugačke loknice, morat ćete svoju pudlicu često voditi na šišanje.
 
U psećem društvu najboljih na trećem mjestu nalazi se labrador retriver, također jedna od najpopularnijih pasmina koja je radi svoje dobre i mirne naravi često viđena u ulozi vodiča slijepih osoba. Labradori slove kao pravi obiteljski psi, vole se igrati, odlično se slažu s djecom, vole biti u društvu, neagresivni su i vole papati. Kako ima vodonepropusnu dlaku, labrador će tako uvijek iskoristiti priliku da se bućne i zapliva.
 
Kavalir King Charles španijel izgleda poput kakve ljupke plišane lutkice i uživa u društvu svojih vlasnika, bilo da je riječ o dugoj šetnji, odmaranju pred TV-om ili pak na kavi u obližnjem kafiću. Ta slatka njuškica privržena je i razigrana, voli jurcati uokolo i igrati se s djecom, ali s jednakim užitkom se voli i izležavati na kauču.
 
Bostonski terijer živahan je, inteligentan, druželjubiv, zaigran, privržen, zabavan i odlično je društvo na putovanju. Uzgojen je da bude vjeran pratitelj i prijatelj pa će biti sretan dok god je sa svojom ljudskom obitelji. Vrlo je prilagodljiv pa predstavlja idealan odabir i za aktivne vlasnike koji su često u pokretu kao i za one koji radije provode vrijeme češkajući svog ljubimca pred malim ekranom.
 
Iako smo ove pasmine naveli kao idealne za početnike, imajte na umu da svaki pas treba aktivnog i odgovornog vlasnika te da sa svakim psom treba proći socijalizaciju i osnove lijepog ponašanja. 

Pročitajte više