Snimka zmije koja pada sa stropa šokirala ljude

Foto: Reddit

KORISNIKE Reddita šokirala je snimka jedne osoba čija je nadzorna kamera zabilježila trenutak kada je ogromna zmija sa stropa pala na pod. Naime, obitelj se bori s najezdom štakora na svom tavanu pa su uključili kamere kako bi provjerili djeluju li zamke koje su postavili. 

"Večeras se ovo dogodilo. Otvoren sam za prijedloge", napisao je autor snimke koja je prvotno podijeljena u jednoj lokalnoj Facebook grupi. Dodao je i da su zmiju nazvali Ssssally i pronašli rupu kroz koju su štakori i zmija ušli u njihov dom.

Snimku je komentiralo više od 2600 ljudi. Dok jedni smatraju da će ona riješiti problem štakora, drugi smatraju da to ipak neće biti dovoljno jer se štakori prebrzo razmnožavaju.

"Štakori mogu imati leglo od 12 mladunaca svakih osam tjedana. Čak i kad gladna zmija pojede jednog štakora tjedno, dva štakora mogu se u manje od godinu dana pretvoriti u više od 1000. Dakle, nabavite više zmija ili se držite zamki koje ste postavili", poručuje jedna osoba.

Prema članku koji je napisala Kate Latham za Insect Cop, ženke štakora sposobne su proizvesti prosječno 40 beba godišnje. Štakori se također mogu razmnožavati samo 48 sati nakon poroda, što otežava kontrolu nad populacijom štakora.

Iako se zmije često koriste za hvatanje glodavaca, posebno štakora i miševa, nije uvijek moguće da jedna zmija riješi problem najezde štakora jer uglavnom ne jedu više od jednom tjedno.

Pročitajte više