Spasili su starog psa i pokazali mu kako je imati obitelj koja te voli

Foto: Frosted Faces Foundaiton

PAS Asher je već jako star i nije mu preostalo još dugo vremena na ovom svijetu. Prema procjeni ima 14 godina, a pronašli su ga samog na jednoj livadi u Kaliforniji. Sporo se kretao, a dlaka mu je bila prljava od mokraće i izmeta u kojima je ležao jer se nije mogao podići.

Odveli su ga u lokalno sklonište i čekali da se javi njegova obitelj kako bi mogli doći po njega. Nažalost, nitko se nije javio. Očito ga je netko napustio jer je pas bio star pa vjerojatno nisu htjeli plaćati troškove veterinara.

Sljedeći korak bio je udomljavanje, no radnici u prihvatilištu smatrali su da je bolestan i udomljavanje nije najbolje rješenje. Mislili su da bi ga trebalo uspavati i tako mu prekinuti patnje, no onda se javila žena koja je bila spremna pomoći. Kelly Smišek ga je odvela doma, okupala ga i počešljala s mužem koji se složio s time da pas zaslužuje pomoć.

Asher nije bio zadovoljan i izgledalo je kao da ne želi da ga diraju. S vremenom se ipak opustio i promijenio izraz lica. Izgledao je sretnije i ženi dao do znanja da mu se sviđa ono što radi. Nakon toga je dobio ukusnu hranu i udoban ležaj na kojem je i zaspao.

Idućeg jutra je počeo i lagano hodati te polako, ali sigurno odšetao do hrane. Novi dom mu se svidio, a kasnije je otkrio da ima i društvo - ostale spašene pse koji su živjeli kod Kelly.

Kelly i njen muž su dokazali da su učinili ispravnu stvar i da ovaj pas još uvijek želi uživati u životu i družiti se ostalim psima i ljudima koji ga vole.

Pročitajte više