Strava u okolici Bjelovara: Kako netko ovo može učiniti psiću?

 Foto: Privatna arhiva

Javila nam se čitateljica s potresnom pričom o  zlostavljanu nedužnog psa. Iako isti još dugo neće biti spreman za udomljavanje zamolila nas je da objavimo njegovu priču, da ljudi vide kakvi monstrumi žive među nama.

Prenosimo je u cijelosti:

"Ovo maleno biće je tjednima jedva preživljavalo na ulicama bjelovarskih zaseoka. Tko zna gdje je spavao, što je jeo...objava da traži smještaj stigla je na "fejs" sasvim slučajno, i to mjesec dana nakon što je napravljena fotografija- gdje malo čupavo stvorenje traži pomoć i smještaj.



Krenula je akcija pronalaska malenoga. Bila sam spremna na činjenicu da će mi doći pas sa milion krpelja, pas u lošem fizičkom stanju, a vjerojatno i psihički.

No, ono što smo našli nakon što smo bili primorani obrijati kilograme "dredova" toliko teških da je pas jedva hodao, ostavilo je bez teksta čak I mojeg veterinara, a meni su nezaustavljivo suze krenule u potocima teći.

Ovo malo bićence (mix maltezera i shih tzua) bilo je vezano špagom oko vrata vjerojatno od rođenja (nema više od godinu- dvije) koja mu se usjekla u kožu toliko duboko da je rez izgledao kao da ga je netko išao zaklati nožem.

Očigledno se jadan dugo borio s tom špagom i pokušavao je skinuti s glave te je ona prešla preko ušiju, a kako je vjerojatno to danima natezao da se oslobodi, špaga je skoro pa i uho odrezala.
Rezovi su svi inficirani i užasno upaljeni, kao i oči na koje uopće ne vidi (od upale i čireva koji su se napravili).
I kao da to nije dovoljno - još jedan šok za sve nas - rupe od metaka!!!!



Ma kakav je ovo svijet postao?? Gdje sve ovo vodi?? Kako ITKO može ovako nešto napraviti malome psiću??? U stotinjak do sada spašenih pasa ovo je moj prvi zaista težak slučaj! Borba za vratiti ovog malca počinje i iako neće biti lagana nadam se da će priča imati sretan kraj."

Pročitajte više