Svijet se oduševio ljubavnom pričom Klepetana i Malene, svi ih obožavaju

Foto: Facebook

NAJLJEPŠA ljubavna priča potječe iz Hrvatske. To je, naravno, priča o Malenoj i Klepetanu. I dok su mnogi Hrvati ovu priču već naučili napamet i željno iščekivali njezin nastavak svakog proljeća, ostatak svijeta tek je otkrio ovaj prekrasni par. Sada će sjećanje na njih živjeti i u milijunima ljudi van Hrvatske i svi će ih se rado sjećati.

Na svjetski poznatoj platformi za životinje "The Dodo" prisjetili su se njihove priče. Malena je gospodinu Stjepanu u Brodski Varoš došla prije 25 godina. Bila je ranjena, on se brinuo o njoj, hranio je te je izliječio. Malena nikada nije napustila svoje gnijezdo i svog Stjepana. Deset godina kasnije, u isto to gnijezdo sletio je Klepetan i tako je započela njihova ljubavna priča.

Svake jeseni napuštao bi gnijezdo, a svakog bi proljeća milijuni Hrvata iščekivali njegov povratak. Iz njihovog je gnijezda u svijet otišlo oko 60 mladih. Stjepan priču o ovom divnom paru roda uvijek rado priča i nada se da će ona mnogima biti razlog da prestanu s krivolovom. Klepetan je ove godine, nažalost, uginuo. Bio je star i slab. No ljubavna priča njega i njegove malene nikada neće umrijeti. 

Pročitajte više