U blizini Arene Zagreb snimljene četiri srne, Zagrepčane je video rastužio

JEDAN Zagrepčanin jučer je snimio srne na Laništu, u blizini Arene Zagreb.

Četiri srne trčale su jedna za drugom po travi. Mnogima je ovaj prizor predivan.

 

"Uzeli smo im stanište, njihov dom..."

Drugima je, pak, žao ovih životinja.

"Tu gdje je danas Arena, to je sve bilo bolje. Ovo kaj su danas napravili s tim zgradurinama je očaj", "Zalutale sirote", "Jadne životinje, nije ni čudo kad su se sasjekli", "Ovo je zapravo tužno", "Uništili su im stanište pa sada jadne nemaju kuda", "Dušice male, svu su im prirodu posjekli", "Slatke i uplašene", "One su oduvijek tu. Uzeli smo im stanište, njihov dom", pišu ljudi u komentarima.

Ovo nije prvi put da je srna viđena u Zagrebu. Prije gotovo dvije godine jedna je bila zalutala u kompleks zgrada pravosuđa na križanju Ilice i Selske ceste. Ekipa iz azila Dumovec dva sata ju je spašavala, a zatim je vratila u prirodu.

Srna koja je jutros zalutala u kompleks zgrada pravosuđa na križanju Ilice i Selske ceste, ponovo je u prirodi! Naša intervencija trajala je gotovo dva sata. Naime, u prostoru bivše vojarne srnu je bilo potrebno pronaći i uloviti na način da joj se priušti što manji stres. U akciji su nam pomogli i pravosudni policajci. Srnu smo na kraju stjerali u kut i uhvatili mrežom. Kako je riječ o izrazito plahoj životinji, dali smo joj sredstvo za smirenje. U prirodu smo je pustili iznad Šestina. Tražili smo mjesto na Medvednici u blizini potoka kako bi se srna prvo mogla na miru napojiti. Nadamo se da će se sada odmoriti od pustolovine koju je proživjela u gradu!

Objavljuje Azil Dumovec u Četvrtak, 4. kolovoza 2022.

Pročitajte više