U Zagrebu se održava izložba pasa, pogledajte ove slatkiše

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U ZAGREBU se održava velika izložba pasa. Posjetitelji će u tri dana u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma moći vidjeti nešto manje od pet tisuća pasa koji će se boriti za titulu najljepšeg. Izlagači sa psima dolaze iz 26 zemalja svijeta, a bit će moguće upoznati 187 različitih pasmina pasa. 

 

Prvog izložbenog dana, u petak 25. studenog, u suradnji Hrvatskog kinološkog saveza i Zagrebačkih kinoloških klubova održale su se nacionalna i specijalne klupske izložbe pasa, a vikend je rezerviran za dvije velike međunarodne izložbe pasa.

Ocjenjivanje pasa započinje u 10 sati, a vrhunac svake izložbe - izbor onih najljepših po raznim starosnim i pasminskim kategorijama - posjetitelji su mogli pratiti u subotu od 16 sati. U nedjelju show kreće od 15 sati. Prema rasporedu, proglašenje pobjednika svakog izložbenog dana je negdje oko 18 sati.

Spomenimo, početak organizirane kinologije u Hrvatskoj datira iz daleke 1891. godine, a prva prava izložba pasa s katalogom i ocjenjivačkom komisijom održana je u Zagrebu u rujnu 1906. godine u okviru velike Hrvatsko-slavonske zemaljske gospodarske izložbe na kojoj su bila izložena 103 psa raznih pasmina.

Pročitajte više