U zoološkom vrtu u Poljskoj okotili se rijetki mladunci sibirskog tigra

Foto: EPA

OSOBLJE zoološkog vrta u poljskom gradu Plocku najprije je čulo, a tek onda vidjelo dva mladunca sibirskog tigra, koji su došli na svijet krajem travnja, rekla je čuvarica Malgorzata Trzcinska, predstavljajući prve mladunce ove vrste koji su se okotili u Poljskoj ove godine.

"Majka je bila vrlo oprezna i uspješno ih je skrivala od nas", rekla je ovaj tjedan Trzcinska, dodavši da je mladunce odalo karakteristično glasanje.

Sibirski tigar obuhvaćen je Europskim programom ugroženih vrsta, zbog čega je dolazak mladunaca na svijet još "uzbudljiviji", rekla je Trzcinska. Samo su se 23 sibirska tigra okotila u Europi u proteklih 12 mjeseci.

"Sibirska tigrica može okotiti do šest mladunaca... no vrlo smo zadovoljni s našim parom. Imamo muško i žensko mladunče, tako da mislimo da je to dobro za budućnost vrste."

Mladunci, koji su sada dovoljno veliki da se zaigrano hrvaju jedno s drugim, a brat je veći od sestre, tek trebaju dobiti imena.

"Objavili smo natječaj koji će nam pomoći da smislimo imena našim mačićima", rekla je Trzcinska. "Slobodan je izbor, no imamo određene kriterije koji će nam pomoći da odlučimo."

Pročitajte više