Uginula je Sarah, leopardica rekorderka brža od Usaina Bolta

Foto: Cincinnati Zoo

LEOPARDICA Sarah koju je National Geographic proglasio najbržom kopnenom životinjom na svijetu više nije s nama. " Zbog smanjene kvalitete života" u 15-oj godini života uspavali su je djelatnici zoološkog vrta u Cincinnatiju, u kojem je Sarah živjela.

"Bili smo privilegirani što smo je poznavali i od nje mogli učiti. Bila je prava ambasadorica svoje vrste i svima će nam nedostajati", izjavila je za blog zoo vrta Linda Castaneda, vodeća trenerica zaposlena u Cincinnati zoo vrtu u koji je Sarah došla sa samo šest tjedana.

Iako je tijekom života obišla stotine škola u kojima je predstavljala svoju vrstu svijet će je pamtiti kao najbržu kopnenu životinju na svijetu, bržu čak i od Usaina Bolta.

Naime, glumeći u specijalu National Geographica 2012. godine postigavši brzinu od 98,2 km/h Sarah je 100 metara pretrčala za 5,95 sekundi, srušivši tada vlastiti rekord od 6,13 sekundi koji je postavila 2009. godine. Usporedbe radi Usain Bolt, poznati svjetski sprinter istu dužinu istrčao je za 9,58 sekundi.

Pročitajte više