Uginula Winter, zvijezda filmova Dolphin's Tale

Foto: Instagram

ŽENKA dupina Winter, koja je glumila u dva filma pod nazivom Dolphin's Tale, jučer je uginula, prenosi Deadline.

Winter je uginula od bolesti, a kako su istaknuli iz Clearwater Marine Aquariuma iz Floride, testovi protiv gastrointestinalne infekcije su se pogoršali i nisu joj mogli pomoći. Ženka je imala 16 godina, a uginula je okružena svojim skrbnicima. 

"Iako su nam srca slomljena zbog Winterine smrti, tješimo se znajući da je naš tim poduzeo sve što je bilo moguće da joj se pruži šansa za oporavak. Radili smo sa stručnjacima za morske sisavce iz cijele zemlje da bismo joj pružili najbolju njegu", istaknut je komentar dr. Shelly Maequardt u objavi na Instagramu.

U akvariju su prvi put primijetili da s Winter nešto nije u redu 1. studenog, kad je pokazivala malo interesa za jelo, a nije joj postalo ništa bolje ni unatoč lijekovima. 

Winter je 2005. godine uhvaćena u zamku za rakove te je izgubila rep i dobila protezu. Zbog toga je glumila u filmovima Dolphin's Tale iz 2011. i 2014. godine. 

Akvarij je danas zatvoren za javnost kako bi osoblje u privatnosti tugovalo za ženkom dupina, a ponovno će se otvoriti u subotu i nastaviti s uobičajenim radom. 

Pročitajte više