Upoznajte Ouku, samojeda koji obožava paraglajding

Foto: Instagram

OUKA je jako neobičan pas. Ovaj trogodišnji samojed živi sa svojim vlasnikom, filmašem Shamsom, u Francuskoj i jedna od omiljenih zabava mu je paraglajding.

Shams sebe naziva svjetskim putnikom te on i Ouka istražuju neka uistinu idilična mjesta, što je dokumentirano na obje njihove Instagram stranice. Osim zajedničkog pješačenja i kampiranja, Shams i Ouka se bave zaista rijetkim hobijem. Koristeći posebno izrađene pojaseve, par skače s litica i leti paraglajdingom. U videointervjuu za BBC Shams je objasnio kako je došlo do ideje o paraglajdingu s Oukom.

"Prvo što sam primijetio je da se Ouka ne boji visine. Na primjer, kad smo išli na planinarenje, stajao bi na rubu litice", rekao je Shams.

Shams je počeo upoznavati Ouku s paraglajderom, navikavajući psa na njega. Nakon što se Ouka navikao na jedrilicu, Shams je izradio posebno dizajnirani pojas koji je konstruiran da podupire težinu psa na siguran i udoban način. Shams kaže da je trebalo oko mjesec i pol dana da se Ouka u potpunosti osposobi za letenje. Od tada je par obavio gotovo desetak zajedničkih letova.

No, Shams i Ouka nisu samo paraglajding dvojac već i obitelj koja se našla u pravo vrijeme.

"Prije nego što sam dobio Ouku, nisam bio u najboljem razdoblju svog života. Nisam radio toliko zbog pandemije, suočio sam se s nekim osobnim problemima u svom životu. Zapravo sam bio u velikoj, velikoj depresiji", rekao je Shams.

U međuvremenu, Ouka je prolazio kroz svoje teškoće. Dvaput je bio posvojen i vraćen prije nego što ga je Shams pronašao, a nakon posljednjeg vraćanja, Shams kaže da je Oukina prljava dlaka bila prekrivena parazitima i buhama . Ali sada par provodi dane zajedno pješačeći, kampirajući i leteći iznad krošnji drveća.

"On me tjera da pronađem motivaciju da se ujutro probudim i radim stvari. Zato sam mu jako zahvalan", kaže Shams.

Pročitajte više