Uz ljubimce ne trebate jutarnji alarm

Screenshot

KADA niste sigurni koliko je sati i je li vrijeme da ustanete, vaš ljubimac će to sigurno znati. Vjerujemo da puno vas doma ima ljubimca koji se u određeno vrijeme ujutro želi maziti, igrati ili ići u šetnju.

Razlika je možda u pola sata, no neki psi vrlo dobro znaju vrijeme buđenja ujutro preko tjedna.  

Neki psi vas bude laganim dahtanjem na uho ili ispuštanjem raznih zvukova, zatim krene lizanje i puse, a ako ne reagirate, vrlo vjerojatno će vam skočiti na krevet kako bi vam dali do znanja da je vrijeme za ustajanje. 

No nedjeljom nema tog alarma, psi mogu spavati i do 10 sati. Kao da znaju da je nedjelja dan za odmor i spavanje, da im se nikuda ne žuri te da će njihovi vlasnici biti taj dan kod kuće s njima. 

Ne znamo znaju li ljubimci koliko je sati, ali znamo da definitivno imaju osjećaj za vrijeme jer kako drugačiji opisati svakodnevno buđenje s dahtanjem i pusama u isto vrijeme?

Osim što su nam oni jutarnji alarm, vrlo dobro znaju kada je vrijeme za jelo, igru ili šetnje. Ponekad nam to pokazuju na vrlo sladak način, a ako i vi imate ljubimca koji vas ujutro budi, pošaljite nam fotke ili video e-mail: ljubimci@index.hr ili u Inbox na našu Facebook stranicu Index Ljubimci. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više