Uzgajan da bi služio kao trofej, ovaj lav je spašen u zadnji tren

Screenshot

ZNAMO da postoje monstrumi koji plaćaju kako bi se mogli hvaliti svojim trofejnim ulovima moćnih, prekrasnih i sve rjeđih životinja. Jedna od sličnih priča je i ova, samo ima sretan završetak. Lav Simba je uzgajan kako bi jednog dana, kada dovoljno naraste, bio pušten i kako bi ga mogli lovci na trofeje ubiti te njegovom glavom okiti svoj dom.

Simba nije imao sretno djetinjstvo, a ni budućnost mu nije bila svijetla. Bio je zapostavljen, izgladnjen, drogiran i nemoćan, što je bilo bitno kako bi ga lakše mogli ubiti i hvaliti se. Lord Ashcroft se bavio istraživanjem ovakvih slučajeva i nasreću je da došao na vrijeme jer su Simbi brojali zadnje minute.

Spasili su ga i sada je smješten u tajnom utočištu kako bi mogao imati siguran život daleko od lovca na trofeje i krivolovaca. Procjenjuje se da glava lava kao trofej vrijedi oko 40.000 kn, no ti monstrumi ne znaju da su ove životinje neprocjenjive i da svojim užasnim "sportom" čine zlo svima, a ne samo lavovima.

Na mjestu s kojeg je spašen Simba zna biti i oko 1200 lavova koje doslovno drže tek toliko da prežive do trenutka dok ne postanu lovina i trofej, a u Južnoj Africi postoji više od 200 takvih užasni farmi. Lord Ashcroft smatra da su farme lavova čisto zlo, ljudski ego, pohlepa i najmračnija strana čovjeka.

Simba je spašen prije 6 mjeseci i dobro se oporavio. Dane provodi kao pravi kralj na povišenom mjestu s kojeg može vidjeti što se oko njega dešava. Zahvaljujući Lordu Ashcroft i njegovom timu, ovaj lav je jedan od rijetkih koji je dobio priliku za sretan i bolji život.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više