Veterinar otkrio koje pasmina pasa nikada ne bi htio imati

Screenshot: TikTok

VETERINAR Ben Simpson-Vernon iz Essexa u Engleskoj je popularan na TikToku gdje ima više od 200 tisuća pratitelja. Mladi veterinar često objavljuje savjete o kućnim ljubimcima, a nedavno je objavio i viralni video u kojem je naveo pet pasmina pasa koje ne bi htio imati. U nastavku pogledajte koje su se sve pasmine našle u videu koji je pregledalo više od 3 milijuna ljudi. 

@ben.the.vet 5 dog breeds I personally wouldn’t own as a vet: part three #learnontiktok #dogbreeds #veterinary #benthevet #dogsoftiktok ♬ original sound - Ben The Vet

Zapadnoškotski bijeli terijer

Prvi na popisu su bili zapadnoškotski bijeli terijeri, također poznati kao Westieji. Westieji jako često imaju probleme s kožnim alergijama, zbog čega ima šapice znaju biti smeđe boje pošto ih previše ližu. Westieji također mogu imati probleme s plućima i disanjem te probleme s čeljusti. 

Napuljski mastif

Foto: Pexels

Simpson-Vernon je naveo i napuljskog mastifa, koji je postao popularan jer se pojavio u filmovima o Harryju Potteru. Veterinaru najviše smeta što napuljski mastifi jako sline, a velik problem može biti i kože koja im visi na licu jer im može oštetiti oči. 

Mali talijanski hrt

Na popisu se našao i mali talijanski hrt, a glavni razlog je to da je ova pasmina jako nježna i osjetljiva, zbog čega je sklona lomovima kostiju i ranama na koži.

Njemački ovčar 

Sljedeći na redu su njemački ovčari jer često imaju probleme s kukovima i zglobovima, a neki od njih znaju ostati paralizirani u starosti. Isto tako, njemački ovčari su zaštitnički nastrojeni prema svojim vlasnicima, zbog čega znaju biti agresivni kada se nalaze u nepoznatom teritoriju, poput veterinarske ambulante.  

Bernski planinski pas

Posljednji na redu su bernski planinski pas, za koje je veterinar rekao da su odlični obiteljski psi, ali da imaju jako visok rizik za razvoj rijetke vrste karcinoma. 

Iako je dio korisnika TikToka u komentarima pisao da su imali neke od ovih pasmina i da nisu imali nikakve probleme s njima, drugi su ozbiljnije shvatili savjete veterinara. "Svi bernski psi koje sam imao umrli su od te vrste karcinoma", napisao je jedan korisnik. 
 

Pročitajte više