VIDEO "Agresivni" Pit Bull pretvorio se u pravu mazu

Screenshot: YouTube

LOUIE je pas kojeg su predali u lokalni azil u Los Angelesu uz napomenu da je agresivan. Bio je u vrlo lošem stanju i odlučeno je da će biti uspavan sljedeći dan. Grupa volontera odlučila je promijeniti njegovu sudbinu i prebaciti ga na drugo mjesto. Čim je izašao iz azila, njegovo se ponašanje promijenilo. Počeo se maziti sa svojim spasiteljima i pokazao je svoje nježnu stranu.

Žena koja ga je izvela iz azila izjavila je kako gradski azili nisu mjerila koja mogu pokazati kakav je neki pas doista. Atmosfera na takvim mjestima užasna je i psi to osjete te se zbog toga ponašaju "agresivno" pokušavajući se na taj način zaštititi.Nakon šest mjeseci, Louie je upoznao svoju sadašnju vlasnicu. Ona je najprije odlučila pružiti mu privremeni dom, no bilo ju je strah kako će reagirati na njezinog psa. To je prošlo u najboljem redu - njih su se dvojica slagali sjajno.

Od svog mlađeg brata Louie je naučio se - kako se igrati, kako se maziti, kako trčati. Mlađi Lou naučio ga je kako biti pravi pesonja. Veliki Louie na početku se bojao svega - glasnih zvukova, dodira te interakcije s drugim bićima. Mlađi je Lou uginuo, a srce velikog Louieja bilo je slomljeno punih šest mjeseci. No zahvaljujući svemu ovome, on je naučio kako biti veseli pesonja.

Njegov je pomak začudio sve volontere azila, a osobito njegovu novu vlasnicu. Ona kaže kako i dalje postoje trenuci u kojima se njegovi strahovi ispolje, no to se događa sve rjeđe. Njegova je priča dokaz da su Pit Bullovi predivne maze kojih se ne trebamo bojati. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više