VIDEO Ljubimci su uvijek tu za nas, a ovo je dokaz

123rf.com

LJUBIMCI dokazano djeluju pozitivno na ljude. Druženje s njima skreće pozornost od problema, umanjuje stres, a samim time i rizik od srčanog ili moždanog udara. Vlasnici ljubimaca se bolje koncentriraju i imaju niži tlak.

Istraživanja su pokazala da ljubimci, pogotovo oni dlakavi, imaju pozitivan učinak na nas. Pozitivno utječu na emocije, a samim time i na našu okolinu.

Samo nekoliko minuta provedenih s ljubimcem je dovoljno da se osjećamo manje tjeskobno i manje pod stresom. Snižava se razina kortizola, hormona koji se pojačano luči u stresnim situacijama, a povisuje proizvodnja serotonina, neurotransmitera zbog kojega se osjećamo smireno i sretno.

Već i maženje psa ili mačke umirujuće djeluje na um. Oni nas tjeraju da se brinemo o njima i time nam iz glave izbijaju ružne misli.

Bez obzira na to kako se mi osjećamo, znamo da je naša odgovornost da ih prošećemo, nahranimo i da se brinemo za njih onako kako zaslužuju.

Ljubimci nam to vraćaju na najbolji mogući način - bezuvjetnom ljubavlju i zahvalnošću - i zato volite svoje ljubimce i brinite se za njih. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više