VIDEO Maca s dvije glave bori se za život

Screenshoot: YouTube

VRLO neobična maca je početkom prosinca ove godine rođena u Južnoj Africi. Maca je dobila ime Bettie Bee, a posebna je po tome što ima dva lica. Njenoj mami je bilo jako teško hraniti ovo mače zbog dvoje usana i njen vlasnik je odlučio ovu posebnu macu dati na privremeno udomiteljstvo specijalizirano za brigu o mačićima s posebnim potrebama.

Privremena udomiteljica Betty Bee je za Newsweek izjavila da se maca može hraniti na oba usta jer oboje vode do jednjaka. Maca dobro napreduje i ponaša se kao normalna maca. Ova posebna maca ima i svoju Facebook stranicu na kojoj možete pratiti kako se razvija. Njeno stanje se stručno zove diprosopus što je zapravo kongenitalna anomalija koja se može pojaviti i kod ljudi, prepoznatljiva je po "dvije glave", dok ima jedno tijelo i normalne udove.

Šanse za preživljavanje kod ljudi su jako male, dok životinje mogu poživjeti puno dulje. Bettie Bee će obaviti dodatne pretrage kada malo naraste jer je trenutno jako mala i stara svega 16 dana. Nadamo se da će ova maca doživjeti puno lijepih i sretnih godina.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više