VIDEO Mačke uglavnom ne vole vodu, no ove su posebne

123rf.com

MAČKE uglavnom ne vole vodu jer su doživjele neko traumatično iskustvo u njoj, ali neke ipak možete pripitomiti da vole kupanje. No, za većinu maca kupanje je pravi horor. Naravno, postoje i pasmine koje ruše stereotipe. Pročitajte koje su to.

1. Turska Van mačka

Poznata i kao ''plivajuća'' mačka koja je ime dobila po jezeru u istočnoj Turskoj. Ovo je poludugodlaka mačka čvrste konstitucije, dugog i mišićavog tijela, srednje veličine koju nerijetko možete vidjeti kako pliva i uživa u tome.

2. Američka kratkodlaka mačka

Pasmina koja se u početku jednostavno zvala kratkodlaka, ali je uskoro postala poznata kao domaća kratkodlaka - a tako se još i danas katkad naziva. Aktivna i radoznala mačka koja se neće ustručavati ulaska u tuš.

3. Bengalska mačka

Bengalska je mačka srednje veličine, jače mišićave građe, nešto manje glave i zaobljenih ušiju. Ono po čemu je karakteristična je njezin leopard uzorak koji joj pruža jedinstveni izgled i čini je jednom od najskupljih mačaka na svijetu. Fascinirana je objektima na vodi te se može satima igrati potapajući iste.

4. Turska angora

Turska angora je uravnotežena, graciozna mačka sa svilenkastom bijelom dlakom koja titra na svaki pokret. Aktivna i zaigrana, voli umočiti šapu i poprskati okolinu ili dugo i pažljivo gledati kako iz slavine teče voda.

5. Maine Coon

Maine Coon mačka jedna je od najvećih pasmina domaće mačke, poznata po svojoj inteligenciji i razigranosti, kao i po specifičnom fizičkom izgledu. Cijeli život zadržava karakter mačeta pa joj nije strano ni igranje u vodi.

6. Američka bobtail mačka

Veoma blage naravi, naklonjena djeci i veoma privržena svom gospodaru, američka bobtail mačka prijateljski je raspoložena i prema gostima. Njihovo ponašanje često uspoređuju s ponašanjem psa jer se voli igrati donošenja stvari i dočekivati vlasnika na vratima, ali i igre s vodom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više