VIDEO Pogledajte polarnog medvjedića koji će vam otopiti srce

Screenshot Ruptily

BERLINSKI zoološki park se javno pohvalio svojom slatkom prinovom. Mali polarni medvjedić ima samo 3 mjeseca i još uvijek nema ime. Njegova mama Tonja i on su stalno zajedno, iako se mama ponekad sakrije od znatiželjnih pogleda u svoj kavez.

Kao i poznati medvjedić Knut, tako će i ovaj malac dobiti priliku postati prava zvijezda Berlina. 

Polarni medvjedi su treće najveće kopnene životinje i zaštićena su vrsta. Ženka samo jednom u tri godine donosi mlade na svijet i u prirodnom okolišu ostaje s njim do njegove treće godine.

Mladunci dolaze na svijet slijepi i gluhi s vrlo finim, gotovo nježnim krznom. Ženka koti jedno do četvero mladunaca. Obično su teški između 400 i 900 grama.

Tijekom prva dva mjeseca koje provode s majkom u brlogu, dosegnu težinu od 10 do 15 kilograma, a krzno im postaje sve gušće. 

Majka ih doji jednu i pol do dvije i pol godine i u tom razdoblju u divljini uče od majke kako loviti.  U prirodi, očekivani životni vijek im je 25 do 30 godina, dok u zatočeništvu uz brigu čovjeka mogu doživjeti i 45 godina.

VIDEO/

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više