VIDEO Zaštitite šapice svojih ljubimaca od soli i snijega

123rf.com

VOSAK za šapice koji možete sami napraviti super je za zaštitu tijekom zime. Psi i mačke mogu dobiti ozebline po šapama, iako vani nisu ekstremni minusi. Kada se snijeg i led zapetljaju između jastučića šapica, a to može biti jako bolno.

Sol koju bacamo kako se ne bi zaledilo tlo također može napraviti rane ljubimcima, stoga dajte si malo truda i napravite im zaštitu.

Što vam je sve potrebno? 85 grama pčelinjeg voska koji će napraviti zaštitni sloj na šapama, 3 velike žlice kokosova ulje za antibakterijski učinak, 3 žlice nevenova ulja koje nježno štiti i pomaže zacjeljivanju popucale kože te 3 žlice ulja od avokada radi boljeg hidratantnog učinka.

Sve to stavite u lonac i zakuhajte dok se sve ne rastopi i smjesa ne postane kompaktna. Smjesu možete rasporediti u posudice koje su vam praktične, a vosak možete iskoristiti i kao idealan dar.

Smjesu možete stavljati i u razne modlice ili dodatno ukrasiti suhim cvijetom nevena. Vosku je potrebno oko 20 minuta da postane kompaktan.

Dobro namažite šape prije izlaska na snijeg ili led i uživajte u bezbrižnoj igri s ljubimcem. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više