Više nikada nećete reći da ne nedostajemo mačkama kada ih ostavimo same

Screenshot: YouTube

JESTE li se ikada pitali kako se u tim trenucima osjećaju mačke? Jesu li i one tužne ili su potpuno hladnokrvne i zadovoljne dok god su site? Mišljenja su podijeljena. Jedno istraživanje pokazalo je kako mace pokazuju određenu anksioznost zbog razdvojenosti - takve će mačke biti destruktivne i obavljat će nuždu izvan mjesta predviđenog za to.

Drugo istraživanje kaže kako se mačke ne vežu za svoje vlasnike na takav način te da će se prema strancima, koji u vrijeme izbivanja vlasnika dođu u njihov stan, ponašati jednako kao i prema svom vlasniku.

Iako su mišljenja oko ove teme podijeljena, sigurni smo da postoje mnogi dokazi da mačke jednako vole nas kao i mi njih te da im nedostajemo kada izbivamo iz doma. Ovo je jedan takav dokaz. Mladić se vratio kući, a na pragu ga je dočekala maca koja je jedva čekala skočiti mu u naručje. Pogledajte kako je to izgledalo. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više