Vlasnica pronašla svog izgubljenog psa, ali uslijedio je veliki šok!

Foto: www.123rf.com

 ČIPIRANJE psa u Hrvatskoj je obavezno, ali da isto nije korisno samo zbog zakonske obaveze pokazuju dvije današnje priče koje dolaze iz SAD-a.

Onu o psu u tipu haskija koji je zahvaljujući čipu nakon dvije godine spojen s vlasnicima već smo objavili. Opširnije

Portal abcnews.go.com donosi priču što se može dogoditi sa nečipiranim psima. Vlasnica jednog takvog, iz Stocktona u Kaliforniji nedavno je doživjela pravi šok od kojeg se još nije oporavila.

Naime,saznala je kako su njezinog psa koji je odlutao od kuće pronašli djelatnici gradskog skloništa. Budući da pas nije bio čipiran, a vlasnica se skloništu nije javljala, misleći da ga je netko napustio pronašli su mu nove vlasnike.

Budući da su psa udomili po zakonu ona im ne može ništa. Ne može čak niti saznati gdje je pas udomljen jer im sklonište ne smije odati podatke novih vlasnika. Iste su nekoliko puta kontaktirali djelatnici skloništa, ali oni ne pristaju vratiti psa.

Objašnjenje: Čipiranje pasa u SAD-u nije obavezno, ali u slučaju da pas završi u skloništu i vlasnici u zakonskom roku  ne dođu po njega sklonište psa može eutanazirati i/ili ponovno udomiti.

U konkretnom slučaju vlasnici psa jedino je preostalo da svoju priču ispriča medijima nadajući se kako će se novi vlasnici smilovati i vratiti joj njezinog ljubimca.

Pročitajte više