Vlasnica psa poslala upozorenje nakon što je svog ljubimca ostavila na čuvanju

DANIELLE Andrade iz Kalifornije morala je otputovati tijekom vikenda u Georgiju kod svog dečka, kako bi prisustvovali vjenčanju prijatelja. Stoga je putem aplikacije unajmila čuvara za svog ljubimca Luckyja. Vjerovala je da ga ostavlja u dobrim rukama.

"Osobno sam se sastala sa ženom, koju sam pronašla putem aplikacije Rover koja povezuje vlasnike kućnih ljubimaca i osobe koje su ih voljne čuvati za novčanu naknadu. Nažalost, već prve noći boravka s dadiljom, Lucky je pobjegao. Obaviještena sam tek sat vremena kasnije. Kad sam stigla doma oko 2 sata ujutro, potraga za mojim psom je već bila obustavljena. Pronađen je u blizini, kraj ceste, udario ga je automobil i uginuo je", ispričala je ova žena za Fox News. 

Aplikacija joj je uputila izraze sućuti nakon što je prijavila incident. Andrade smatra kako Rover mora imati bolje sigurnosne mjere. Također, upozorava ostale vlasnike pasa da jedan susret s potencijalnim čuvarom nije dovoljan.

"Moramo znati ostavljamo li svoje kućne ljubimce nekome tko se zapravo može brinuti o životinji i čuvati je", smatra Andrade. 

U međuvremenu je pronašla Facebook grupu koja okuplja ljude koji su se našli u istoj tragičnoj situaciji. Šokirala se kad je shvatila koliko se često događa da ljudi povjere ljubimce "dadiljama", a onda ih zauvijek izgube. 

Žena, koja je bila odgovorna za Luckyja, uklonjena je iz aplikacije i potencijalni klijenti je tim putem više ne mogu kontaktirati. Andrade, koja je 11 godina provela sa svojim voljenim psićem, sada je pokrenula i peticiju kojom prikuplja potpise za provjeru kvalifikacija potencijalnih čuvara i veće mjere sigurnosti u aplikaciji.

Pročitajte više