Vlasnici su izgladnjivali psa jer je bio predebeo pa ga doveli u kritično stanje

RSCPA

ŽALOSNA činjenica je da postoji puno vlasnika koji zlostavljaju i zanemaruju svoje ljubimce i njihove potrebe. I još jedna tužna činjenica je da je tek maleni dio zlostavljanja prijavljen. 2007 godine u SAD-u je bilo prijavljenih čak 1880 zlostavljanja životinja, od kojih je čak 1212 bilo pasa.  

Zlostavljanje životinja ima više oblika, od toga da se životinja tuče, do uskraćivanja hrane i vode. Svaki oblik zlostavljanja i zanemarivanja ostavlja psihički i fizički trag na životinji. Jedan od zadnjih poznatih suludih slučajeva je Sazzle, pas kojem su vlasnici Jason Bowditch (44) i Samantha Rees-Bowdtich ( 44) uskratili hranu.

Rečeno im je da im je pas predebeo te su ga stavili na strogu dijetu, a sličan slučaj je doživio i terijer Leggs. Psi su bili teško pothranjeni, vidjelo im se svako rebro na tijelu. Psa su spasili iz organizacije za zaštitu životinja RSPCA-e iz Hampshirea u Engleskoj.

Sazzle ima samo godinu dana i bila je u kritično lošem stanju. Inspektorica iz RSCPA-e Charlotte Coggins je izjavila: "Frustrirajuće je i tužno u kakvo stanje su doveli psa i kako mu nisu pružili pomoć." Sazzle je bila u šokantno lošem stanju kada su je prvi put spasioci vidjeli.

Svaka kost na tijelu joj se vidjela i nitko nije mogao vjerovati da se radi o križancu stafordskog bull terijera i labradora.

Veterinarskim pregledom je utvrđeno da nije bilo potrebe za takvom striktnom dijetom te da ovo svakako  nije bila adekvatna prehrana za te pse.

Vlasnici su dobili kaznu od 420 funti te 3 godine zabrane držanja pasa. Sirota Sazzle je pojela zdjelicu hrane u svega 15 sekundi, a RSCPA će dati sve od sebe da se kujica potpuno oporavi i pronađe dom kakav zaslužuje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više